Klik her for at se denne uges tilbud

Gør Guleroden til din startsideFøj Guleroden til dine favoritlinks

EmnerEFTER TYPE

Balloner

Barsel

Bestsellere!

Blomster

Chokolade

Diplomer

Diverse gimmick

Drager - vindhjul

Forklæder

Fødselsdag

Gavekurv

Hatte

Ib Laursen

Indflytter gave

Indpakning

Keramik Hjerter

Kærlighed

Legetøj

Lightere

Magneter

Magnetkæder

Motiv-krus

Nyheder

Nytår

Nøgleringe

Oppustelige

Plysdyr, bamser

Pusle-opgaver

Rooligan

Rosendahl

Skriveredskaber

Slik og chips

Spil

Spilledåser

Stearinlys

Storm design

Træbogstaver

Tørklæder

Udeaktivitet

Vin og spiritus

Wellness

Øl-artikler


Opgrader din madlavning: Gør dit basiskøkken til noget specielt

Når du tænker på det ideelle køkken, forestiller du dig måske en overdådig hylde fyldt med eksotiske krydderier og skinnende køkkenredskaber. Men i virkeligheden er det fundamentale for et imponerende køkken ofte de helt enkle basismadvarer. De er dine kulinariske byggesten, din redning på travle dage og nøglen til fantastiske smagsoplevelser.

Men hvordan kan enkle basismadvarer opgradere din madlavning? Vi giver dig herunder tip og tricks til at gøre dit basiskøkken til noget specielt, så du altid kan lave de måltider, du kunne tænke dig.

10 nødvendige basismadvarer

Lad os starte med det mest fundamentale - de 10 must-have basisvarer, som enhver kok skal have i deres køkken. Om det er til at improvisere dit eget måltid eller om du har en måltidskasse, som altid kræver nogle af følgende madvarer. Hvis du ikke har prøvet en måltidskasse før, så kan du få en stor oversigt over måltidskasser her.

Disse ingredienser kan forvandle en simpel opskrift til en fest for smagsløgene:

 • Mel: Mel er grundlæggende, når du skal bage. Det giver struktur og tekstur til brød og kager eller som bindingsmiddel til fars eller andet.
 • Olie: Bruges til stegning, sautering og dressing. Olie tilfører smag og saftighed til dine retter.
 • Krydderier: Krydderier som salt, peber, karry, chili og kanel er grundlæggende for smagsgivelserne. De kan ændre hele karakteren af din mad.
 • Løg: Løg er din uundværlige start på mange opskrifter. De tilføjer dybde i smag og struktur til måltidet.
 • Hvidløg: Det lille, men smagfulde hvidløg er afgørende for smag i mange retter. Den kan være subtil eller dristig, afhængigt af hvordan du bruger den.
 • Ris: Ris er en alsidig kornvare, der fungerer som en side eller hovedret. Fra sushi til risotto, er mulighederne uendelige.
 • Bouillon: Bouillon er en hemmelig ingrediens, der kan omdanne en almindelig suppe eller sauce til noget velsmagende meget hurtigt.
 • Konservesbønner: Bønner er en hurtig kilde til protein og fiber i dine måltider.
 • Dåsetomater: Dåsetomater er grundlaget for mange italienske retter og tomatsaucer. De er altid gode at have ved hånden.
 • Kornvarer: Pasta og nudler er nemme at tilberede og kan være en hurtig og lækker løsning på sulten.

Nu hvor du kender dine basisvarer, kan du begynde at peppe din mad op. Her er et par idéer:

Brug krydderier kreativt: Prøv at eksperimentere med krydderier i dine retter. En simpel tomatsovs kan blive til en smagseksplosion med nyplukket koriander og spidskommen. Friske krydderurter som basilikum, koriander og persille giver en opdatering til dine måltider.

Tips til budgetvenlig madlavning

Når du har opgraderet dit basiskøkken, vil du måske også bemærke, at det er lidt nemmere for pengepungen. Her er et par tip til budgetvenlig madlavning:

 • Planlæg dine måltider
 • Køb i større mængder
 • Genbrug rester

Bon appetit!

Med disse tips og tricks i rygsækken er du nu klar til at omvende selv den mest hverdagslige ret til noget der smager. Opgrader dit basiskøkken og så er der ingen dårlig undskyldning for ikke selv at lave mad eller at kunne kaste sig over en dagens ret i måltidskassen. Bon appetit!

Populære produkter


Nyhedsbrevet

Tilmeld dig Gulerodens nyhedsbrev, og hold dig informeret om nye produkter og tiltag.

Læs mere...