Klik her for at se denne uges tilbud

Gør Guleroden til din startsideFøj Guleroden til dine favoritlinks

EmnerEFTER TYPE

Balloner

Barsel

Bestsellere!

Blomster

Chokolade

Diplomer

Diverse gimmick

Drager - vindhjul

Forklæder

Fødselsdag

Gavekurv

Hatte

Ib Laursen

Indflytter gave

Indpakning

Keramik Hjerter

Kærlighed

Legetøj

Lightere

Magneter

Magnetkæder

Motiv-krus

Nyheder

Nytår

Nøgleringe

Oppustelige

Plysdyr, bamser

Pusle-opgaver

Rooligan

Rosendahl

Skriveredskaber

Slik og chips

Spil

Spilledåser

Stearinlys

Storm design

Træbogstaver

Tørklæder

Udeaktivitet

Vin og spiritus

Wellness

Øl-artikler


Sikker kreditkortbetaling

Kreditkortbetaling er sikkert!

Betaling med kreditkort i danske netbutikker er SIKKERT! Det er den helt entydige holdning hos alle officielle relevante instanser, herunder også Forbrugerrådet, Forbrugerstyrelsen, PBS og bankerne.

Forbrugerombudsmanden - risikoen er stort set lig nul
I oktober 2000, udkom en rapport fra forbrugerombudsmanden om handel og markedsføring på nettet, hvor han bl.a. skriver:
"Det er en alt for udbredt misforståelse, at det skulle være farligt at bruge sit betalingskort (dankort eller kreditkort), når man handler på Internettet.....
....Forbrugerombudsmanden finder det derfor vigtigt i en rapport som denne at slå fast, at forbrugerne - under forudsætning af at de altid kontrollerer deres kontoudtog fra banken - ikke løber nogen risiko ved at bruge deres betalingskort, heller ikke på Internettet......
....det forekommer rimeligt at konkludere, at risikoen for, at ens kortoplysninger bliver misbrugt af tredjemand, på nuværende tidspunkt stort set er lig nul. "Forbrugerrådet - tilråder kreditkortbetaling som det sikreste valg
I februar 2001 tog Forbrugerrådet et endnu mere markant skridt, idet Forbrugerrådets jurist Anette Høyrup i bladet "TÆNK" (nr. 11, feb. 2001) direkte anbefaler, at man udelukkende benytter Dankort/kreditkort-betaling på nettet frem for kontant betaling eller efterkrav, da forbrugeren simpelthen er bedst beskyttet ved kreditkortbetaling.

Eksterne links til mere information
På følgende websteder finder du yderligere information:www.forbrugersikkerhed.dk (FDIH / Forbrugerrådet)
www.net-tjek.dk - (Forbrugerstyrelsen - med karakterbog over onlinebutikker)
www.fbr.dk - (Forbrugerrådet)
www.fi.dk - (Forbrugerinformation)-----------------------Vores mund er lukket...Gulerodens sikkerhedsforhold
Guleroden er vurderet og godkendt af PBS og DIBS til at kunne håndtere og modtage betaling med en lang række betalingskort, herunder Dankort, Visakort, Eurocard, Mastercard, Diners Club, JCB og Visa Elektron. På Guleroden anvendes SSL-kryptering af de data der sendes over nettet, og dermed er Dankortbetaling/kreditkortbetaling hos os ligeså sikkert som i enhver anden fysisk forretning.


Transaktionerne håndteres via DIBS, som er Danmarks mest udbredte betalingsgateway med mere end 500 tilknyttede butikker. DIBS’s overholdelse af gældende sikkerhedskrav kontrolleres løbende af Deloitte og Touche.

Dansk lovgivning
Kommer dit kortnummer og udløbsdato uvedkommende i hænde, er der risiko for at oplysningerne kan misbruges til bl.a. køb på Internettet. Denne risiko er dog altid til stede, uanset om du selv handler på Internettet! Lovgivningen er heldigvis indrettet således, at du ikke selv hæfter for den slags misbrug. Opdager du ved gennemgang af dit kontoudtog, at der er foretaget en betaling du ikke kender til, er pengeinstitut/kortudsteder forpligtet til at tilbageføre beløbet til din konto, hvis du gør opmærksom på problemet. Pengeinstitut/kortudsteder må så selv sørge for at kræve pengene tilbage fra den pågældende butik, som dermed sidder tilbage med 'Sorteper'. Disse regler er blevet til i et samarbejde mellem forbrugerombudsmanden og bankerne, og er nu en del af lovgivningen - Lov om visse betalingsmidler (betalingsmiddelloven) §11.

Så længe du handler i danske onlinebutikker, er sikkerheden meget høj! Og selvom der skulle ske noget, er du alligevel 100% beskyttet. Danmark er, som på så mange andre områder, 'ordensduks' i den henseende.


Risikoen kan dog være noget højere, hvis du handler i udenlandske butikker. I mange tilfælde stilles der ikke de samme krav til sikkerheden. Eksempelvis er det ikke ualmindeligt, at udenlandske butikker gemmer dine kortoplysninger i en database. Her er der risiko for, at hackere kan skaffe sig adgang, og efterfølgende misbruge oplysningerne. I Danmark er en sådan registrering af kortoplysninger slet ikke lovlig. For en ordens skyld skal nævnes, at Guleroden ikke under nogen form registrerer dine kort -og kontooplysninger!

Populære produkter


Nyhedsbrevet

Tilmeld dig Gulerodens nyhedsbrev, og hold dig informeret om nye produkter og tiltag.

Læs mere...